Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - عاطفه حسینی؛ اردیبهشت ماه سال ۹۹، رومینا اشرفی به جرم فرار از خانه با پسر مورد علاقه‌اش توسط پدرش در خواب با داس سر بریده شد؛ قتل فجیعی که در آن پدر یا بهتر است بگوییم قاتل با انجام تحقیقات قبلی به خوبی آگاه بوده است که در صورت کشتن دخترش قصاص نخواهد شد و در نهایت هم تنها به ۹ سال حبس محکوم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

یک ماه پس از قتل رومینا، دختر دیگری از خانه شوهرش فرار می‌کند و به خانه امنی در مشهد پناه می‌برد اما پدر و مادرش به سراغش می‌روند. در راه برگشت به خانه، پدر به او سم می‌خوراند اما با وساطت مادر او را به بیمارستان می‌برند و نجات می‌یابد. اما این آخرین تلاش برای کشتن فاطمه نبود و زمانی که او به آبادان و منزل شوهرش می‌رسد با تحریک خانواده شوهر و به دست شوهرش سر بریده می‌شود. این درحالی است که فاطمه و خواهرش عروس عمویی شده بودند که چند سال قبل، عمه‌‌شان را به جرم خیانت سر بریده بود.

حدود دو سال پس از قتل رومینا و فاطمه، ساعت ۱۵ روز شنبه ۱۶ بهمن ماه، مردی جوان جلوی چشمان وحشت‌زده مردم سر زنش را در اهواز با خوشحالی به نمایش گذاشت و پس از چند دقیقه فرار کرد. مونا حیدری، صاحب همان سر بریده‌شده، در ۱۲ ‌سالگی به ازدواج پسرعمویش درآمده، در ۱۳ ‌سالگی باردار شده و در ۱۷ سالگی در حالی که از دست خشونت‌های همسرش به ترکیه فرار کرده بود، دوباره به ایران بازگردانده شد و سپس به قتل رسید.

داستان زندگی حدود ۶۰ زن دیگر که فقط در استان خوزستان از سال ۱۳۹۸ تا تابستان ۱۴۰۰ به دلایل منتسب به ناموس کشته شده‌اند نیز بی‌شباهت با رومینا، فاطمه و مونا نبوده است. بر اساس گزارش انجمن زنان ریحانه اهواز این زنان اهل شهرهای مختلفی مثل شوش، اهواز، آبادان، کارون و ... بوده‌اند. تعداد زنان مجردی که به دلیل داشتن رابطه، کشته شده‌اند بیشتر از زنان متاهل با دلیل مشابه بوده است. همچنین بین کشته‌شدگان، زنان ۱۱ تا ۱۵ ساله هم بوده‌اند.

الهه کولایی، پژوهشگر و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین ضمن ابراز تاسف از وقوع چنین جنایتی بیان کرد: متاسفانه زنان ایرانی با شرایط دشواری برای دستیابی به حقوق اولیه خود روبه‌رو هستند و نمی‌توان چشم‌انداز روشنی برای تصویب لایحه منع خشونت علیه زنان در مجلس متصور بود. این نوع جنایت‌ها علیه دختران و زنان بصورت مکرر، حداقل در بخش‌هایی از کشور تکرار می‌شود و در اکثر موارد به سکوت خبری و بدون اینکه چاره‌ای برای آن از سوی مسئولان اندیشیده شود ختم می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از شعارهای انقلاب اسلامی، ارتقای جایگاه زنان و پایان‌بخشیدن به برخوردهای تبعیض‌آمیز علیه آنان بود اما امروز شاهد بلاتکلیف‌ماندن لایحه‌ منع خشونت علیه زنان در مجلس هستیم که در صورت تصویب شاید بتواند تا حدی اعمال خشونت علیه زنان را به شکل قانونی و از طریق فرآیندهای حقوقی و قضایی مهار و محدود کند.

کولایی با اشاره به برخی از اولویت‌های نمایندگان مجلس که هیچ ارتباطی با دغدغه‌های شهروندان ندارد، گفت: در لایحه منع خشونت علیه زنان پیش‌بینی شده است که از طریق نهاد قانون‌گذاری و نهاد قضایی، دست متجاوزین به حقوق انسانی زنان کوتاه شود اما با گذشت بیش از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی که امید به بهبود شرایط زنان را زنده کرد، متاسفانه شاهد آن هستیم که در حال حاضر لایحه منع خشونت علیه زنان که می‌تواند سازوکارهای حقوقی و قانونی لازم را در دفاع از حقوق اولیه و اساسی زنان فراهم سازد به دلیل ملاحظات سیاسی و بازی‌های جناحی و سیاسی در مجلس خاک می‌خورد. این در حالی است که در چنین شرایطی اولویت‌های حیرت‌انگیزی از سوی نمایندگان مجلس مطرح می‌شود که با دردها و نیازهای جامعه هیچ ارتباطی ندارد. 

این نماینده سابق مجلس افزود: بدون تردید تحقق اهدافی مانند بهبود شرایط زنان و جلوگیری از وقوع قتل‌های ناموسی نیازمند یک رویکرد همه‌جانبه و سیستماتیک است زیرا در این زمینه قانون به تنهایی نمی‌تواند راهگشا باشد. ما در کشور نیازمند یک رویکرد فرهنگی و آموزشی همه‌جانبه هستیم به گونه‌ای که حقوق زنان به عنوان انسان‌های برابر با مردان در نظام آموزشی رسمی و غیر رسمی جایگاه خود را پیدا کند. همچنین نهادهای حکومتی و دستگاه‌های تبلیغاتی از جمله آموزش و پرورش، حوزه‌های علمیه، سینما، صدا و سیما، نخبگان علمی، رهبران مذهبی و ... باید این اراده را به کار گیرند که بر ضرورت احترام به حقوق انسانی زنان همانگونه که در قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز بدان پرداخته شده تاکید کنند و از همه امکانات برای انتقال، گسترش و نهادینه‌شدن چنین ارزش‌‌هایی استفاده کنند.

کولایی افزود: اگر این هماهنگی صورت گیرد می‌توان امید داشت خشونت‌ها علیه زنان که ریشه در یک سنت عقب‌مانده تاریخی و ریشه در پدرسالاری حاکم بر جامعه دارد کاهش یابد اما در صورت ادامه‌یافتن سیاست‌های فعلی حاکم بر جامعه این نوع رفتارها و خشونت‌ها علیه زنان ادامه و گسترش خواهد یافت.

الهه کولایی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در خصوص ترویج کودک‌همسری در جامعه اظهار کرد: کاهش نرخ رشد جمعیت یک معضل پیچیده و چندوجهی است که عوامل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی متعددی بر آن تاثیر می‌گذارد اما متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد آن بودیم که کودک‌همسری به عنوان راه‌حلی برای بحران جمعیت در نظر گرفته شده است. این درحالی است که باید رویکردی کارشناسی، تخصصی و علمی نسبت به بحران جمعیت داشت و همانگونه که در مقدمه قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز اشاره شده است باید از تجربه‌های موفق و ناموفق جامعه بشری درس گرفت، درحالی که ما شاهد غیبت چنین رویکردی در جامعه هستیم.

وی ادامه داد: ترویج کودک‌همسری پیامدهای متعدد و فاجعه‌باری را بر جامعه تحمیل می‌کند که زنان و کودکان از قربانیان اصلی آن هستند. بنابراین به نظر می‌رسد مسئله کودک‌همسری نیازمند یک بررسی همه‎جانبه، علمی و کارشناسی است تا آثار و ابعاد مصیبت‌بار آن در جامعه مورد توجه جدی کارشناسان قرار گیرد.

کولایی همچنین در خصوص مجازات‌های تعیین‌شده در قانون برای قتل‌های ناموسی اظهار کرد: در چنین موقعیت‌هایی است که نقش حوزه‌های علمیه و رهبران مذهبی در جامعه بیش از پیش اهمیت می‌یابد. در انقلاب اسلامی دیدگاهی که امام خمینی مطرح کردند و به نمایش گذاشتند، کفایت اسلام برای پاسخ به نیازهای جامعه بر پایه توجه به ضرورت‌های زمان و مکان برای صدور فتوا بود. این بدان معناست که باید به تحولات اجتماعی و همچنین به شرایط و نیازهای جامعه امروزی توجه کرد و بر اساس آن اصلاحات لازم را در احکام اعمال کرد.

وی ادامه داد: فقها باید متناسب با نیازهای زمانه پاسخ مناسب را به جامعه عرضه کنند. اگر آنان نتوانند چنین رویکردی را به نمایش بگذارند آن وقت جامعه از این ظرفیت ناامید خواهد شد. ما نیاز داریم که جامعه مدنی و نمایندگان مجلس در این زمینه فعال باشند و صدای قربانیان خاموش و همچنین تمام ضعف‌ها، نارسایی‌ها و محدودیت‌هایی که جامعه به آن دچار است را به گوش مراجع و صاحبان فتوا برسانند. در این صورت است که می‌توان امید داشت تا با پیش‌بینی راهکارهای مناسب از سوی صاحبان فتوا و فقها اصلاحاتی در قوانین صورت گیرد، متجاوزین به حقوق زنان به اشد مجازات برسند و جلوی تکرار چنین فجایعی گرفته شود.

این مطلب برایم مفید است بلی ۱ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد آموزش و پرورش خشونت علیه زنان رشد زنان کودکان الهه کولایی قتل ناموسی فقها بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر اخبار مرتبط افزایش امنیت زنان به سبک شهرداری تهران + عکس کمک به اشتغال مادران کم‌ برخوردار با امتیازهای اسنپ‌ کلاب اپلیکیشن رصد رشد مغزی کودکان طراحی شد ٢۵نوامبر؛ روز جهانی پایان دادن خشونت علیه زنان ضربه تاریکی‌های تهران به اقتصاد شهر/ دست‌های خالی شهر برای مقابله با زوال اجتماعی ارتباط عجیب میان سلامت روان و بیماری قلبی ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ شرایط فروش خودرو ثبت نام ایران خودرو ثبت نام سایپا نمودار تغییرات قیمت طلا . ارز . شاخص بورس آخرین خبر ها رییس سازمان دامپزشکی کشور منصوب شد بسیاری از فعالان اقتصادی مشمول پرداخت سه در هزار کارت بازرگانی نیستند کشف ۶ هزار تن سیب زمینی و پیاز احتکار شده در کرمانشاه روند تولید ذوب آهن اصفهان با تلاش همه همکاران رو به رشد است از سامانه پرداخت سود گروهی پارس و سمات رونمایی شد سه رقمی شدن مجدد فوتی های کرونایی ​کشف میدان عظیم گازی در ابوظبی نصب ۴.۵ میلیون کنتور هوشمند برای پر مصرف ها بیش از ۴۴۰هزار دوز واکسن کرونا تزریق شد بروز علائم جدید اومیکرون در کودکان آلمانی چرا سر زنان بریده می شود؟ / کولایی: نمایندگان صدای قربانیان را به گوش فقها برسانند تحلیل بورس امروز ۱۸ بهمن / خط پایانی برای حمایت از بورس؟ حق بیمه بازنشستگان در سال آینده چقدر می شود؟ برای ساخت خودرو باید اعتقاد به کیفیت داشته باشیم پرطرفدارترین یخچال های بازار (جدول) شکایت ۲.۴ میلیارد دلاری یک سایت از گوگل مهاجم ۴۰ میلیاردی در لیگ برتر؟ جیب خالی بانک ‌ها؛ پرداخت تسهیلات با کدام منابع؟ پرداخت گروهی و متمرکز سود سهامداران از طریق سامانه اومیکرون تا چند روز منتقل می‌شود؟ نمایشگاه خودرو تهران به تعویق افتاد تحرکات روزانه صندوق‌ های قابل معامله / ثبت ارزش معاملات ۳۰۰ میلیارد تومانی برای صندوق کمند آغاز پروازهای مستقیم تهران به وان ترکیه فاصله گذاری کرونایی به هواپیماها برگشت کرونا در البرز دوباره اوج گرفت ۱۳۵ میلیون دز واکسن تا امروز در کشور تزریق شده است افزایش ۷۰۰ درصدی تولید گروه انتخاب نسبت به قبل از تحریم کلاهبرداری عجیب موسسه های مهاجرتی تجارت ایران با اوراسیا به بیش از ۴.۶ میلیارد دلار رسید خبر بد؛ رتبه بندی فرهنگیان در سال ۱۴۰۰ جز دیون شد تجارت ٨ میلیارد دلاری ایران با دنیا در دی ماه برگزاری آزمون استخدامی معلمان به کجا رسید؟ الزام تمامی واحدهای صنفی به تزریق سه دوز واکسن و اخذ “QR Code” کرایه مترو، اتوبوس و تاکسی تغییر می کند؟ لوکس ترین مدل های ماشین ظرفشویی چند؟ + جدول مهلت ثبت نام مسکن حمایتی تمدید می شود؟ تشکیل کارگروهی برای بررسی کیفیت اینترنت ​سرمایه گذاری ۲۰ هزار میلیارد ریالی در توسعه شبکه ارتباطی کشور برای تقویت سیستم ایمنی چه نوشیدنی مناسب است شیوه جدید رستوران های امارات برای جلوگیری از چاقی فواید جویدن آدامس در بارداری! مصوبه جدید دولت برای صندوق های بازنشستگی آغاز فرآیند پرداخت سود ۶۰۰ هزار تومانی سهام عدالت از اول اسفند برنامه دولت برای عرضه کل زنجیره فولاد در بورس کالا رکورد تولید روزانه میلگرد N۱۶ در ذوب آهن اصفهان ثبت شد مذاکرات وارد مرحله نهایی شد؟ عقب نشینی مجیدی درباره موضوع اسکوچیچ کره شمالی با رمزارزهای دزدی سلاح هسته ای می سازد! قیمت گوشت قرمز منجمد و مرغ منجمد وارداتی اعلام شد خانه تکانی چه آسیب هایی به پوست می زند؟ DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آموزش و پرورش خشونت علیه زنان رشد زنان کودکان الهه کولایی قتل ناموسی فقها منع خشونت علیه زنان کودک همسری سر بریده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۴۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، برخی نمایندگان کنگره آمریکا خواستار اعمال محدودیت در کمک واشنگتن به تل آویو شدند.

در همین ارتباط گزارش شده است که حداقل ۸۸ نماینده کنگره در نامه‌ای به «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا از او خواسته‌اند تا سیاست ممنوعیت فروش تسلیحات به کسانی که مانع کمک آمریکا به غزه می‌شوند، در مورد اسرائیل اعمال شود.

این ۸۸ عضو کنگره در نامه خود به بایدن، محدودیت‌های رژیم صهیونیستی در کمک به غزه را باعث ایجاد یک فاجعه انسانی بی سابقه در غزه عنوان کرده‌اند.

از طرف دیگر اعضای هیئت علمی کالج هنر و علوم دانشگاه اموری آمریکا در جورجیا خواستار اخراج رئیس دانشگاه شدند و در جلسه‌ای دانشگاهی به رئیس دانشگاه رأی عدم اعتماد دادند.

رأی عدم اعتماد بخشی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اموری به رئیس این دانشگاه در حالی صورت گرفته است که او پیشتر طی هفته گذشته از نیروهای پلیس جهت اقدام علیه دانشجویان معترض در دانشگاه دعوت کرده بود.

در واقع به نظر می‌رسد درخواست برای برکنار رئیس دانشگاه اموری مرتبط با همکاری او با نیروهای امنیتی آمریکا جهت سرکوب و بازداشت دانشجویان معترض صورت گرفته است.

این در حالی است که حمایت جهانی جنبش‌های دانشجویی و دانشگاهی از فلسطین ادامه دارد و در تازه‌ترین رویداد از این دست، بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیویورک در اعتراض به دومین بازداشت شدید دانشجویان توسط نظامیان دست به اعتصاب زدند.

از سوی دیگر، دانشگاه‌های ترکیه نیز همگام با دانشگاه‌های آمریکا به حمایت از غزه برخواستند.

همچنین حمایت دانشجویان آلمانی و فرانسوی از مردم غزه همچنان دارد. گفته شده است که دانشجویان دانشگاه هومبولت در آلمان در حمایت از غزه و محکومیت نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی مقابل این دانشگاه تحصن کردند. همچنین دانشجویان دانشگاه لئون در فرانسه با سردادن شعار «همه ما غزه هستیم»، با ملت فلسطین اعلام همبستگی کردند.

براساس گزارش‌ها، پلیس برلین برای متفرق کردن تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاه هومبولت به خشونت متوسل شده است.

این تحولات در حالی است که «ایهود اولمرت»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی به شدت علیه نتانیاهو و جنگ غزه نتیجه گیری کرده است.

اولمرت در این ارتباط گفت: «ما از این جنگ پیروز خارج نخواهیم شد و باید خیابان‌ها را از تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو و همپیمانانش پر کنیم.»

ماه گذشته نیز نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی خواستار توقف فوری جنگ در غزه و بازگرداندن اسرای اسرائیلی بازداشت شده در غزه شد و تاکید کرد که در این صورت دستاورد اسرائیل بسیار بیشتر از ادامه این جنگ خواهد بود.

وی تاکید کرد که نتانیاهو برای نجات اسرای اسرائیلی جنگ را ادامه نمی‌دهد، بلکه می‌خواهد خودش را نجات دهد.

اولمرت پیش از این نیز خواستار توقف جنگ غزه شده و تاکید کرده بود که این جنگ نمی‌تواند اهداف مشخص شده توسط بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل را محقق کند.

گفتنی است با تداوم جنگ علیه نوار غزه و عدم کسب هرگونه دستاورد نظامی از سوی رژیم صهیونیستی انتقادها در سرزمین‌های اشغالی علیه بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم و کابینه وی شدت گرفته است. مخالفان نتانیاهو وی را به خریدن وقت برای باقی‌ماندن در قدرت جهت فرار از محاکمه در پرونده‌های قضائی اقامه‌شده علیه او متهم می‌کنند. علاوه بر این خانواده‌های اسیران صهیونیست خواهان آن هستند که رژیم صهیونیستی بدون اتلاف وقت و به هر قیمتی اسیران صهیونیست نزد مقاومت را در جریان توافق با مقاومت فلسطین آزاد کند و از ادامه حمله‌های بی فایده به نوار غزه که علاوه بر کشتار فلسطینیان کشتار این اسیران را نیز در پی دارد دست بردارد.

کد خبر 6096074

دیگر خبرها

  • درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو
  • تحریم‌های جدید انگلیس علیه شهرک‌نشینان صهیونیست
  • تشدید تحریم‌های انگلیس علیه شهرک‌نشینان افراطی اسرائیلی
  • خشونت علیه دانشجویان و اساتید ذات واقعی آمریکا را نشان داد
  • اتفاقات سکوهای زنان دردسرساز شد؛ اولین اقدام کمیته انضباطی در خصوص پرسپولیس و سپاهان
  • دانشگاهی‌ها و نمایندگان درباره جنبش دانشجویی آمریکا چه گفتند؟
  • واکنش در سازمان ملل به خشونت علیه دانشجویان آمریکا
  • واکنش گزارشگر سازمان ملل به خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • واکنش سازمان ملل به خشونت پلیس آمریکا علیه معترضان حامی فلسطین
  • ادامه واکنش‌های جهانی علیه حمله داعش به نمازگزاران در هرات