Web Analytics Made Easy - Statcounter

اداره اجتماعی ایسنا، دوازدهین روز از آخرین ماه تابستان را با انتشار بیش از ۵۰ خبر روی خروجی خود پشت سرگذاشت؛ خبرهایی که در شش سرویس خبری منتشر شد و در این میان خبرهایی بیشترین توجه مخاطبان را به خود اختصاص داد.

به گزارش ایسنا، خبرهایی که بیشترین فراگیری و تاثیرگذاری را در میان اخبار اجتماعی امروز داشتند به همراه لینک مستقیم آن‌ها در ادامه آمده است:

جزئیات و نکات مهم از کسرخدمت‌های ایثارگری سربازی

​سردار موسی کمالی، رییس اداره سرمایه‌ انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح ضمن پاسخ به پرسش‌ها و ابهامات درباره کسرخدمت‌های جدید ایثارگری درباره اجرای قانون کسرخدمت‌های جدید ایثارگری اظهارکرد:‌ همانطور که در خبرهای قبلی آمده است، بالاخره بعد از جلسات مختلف میان نمایندگان مجلس و مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح این قانون تعیین تکلیف شد و بر اساس آن به ازای هر یک ماه اسارت و رزمندگی و همچنین هر یک درصد جانبازی والدین، فرزندان سربازشان می‌توانند ۱۲ روز کسر خدمت دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمالی درباره اینکه آیا با اجرای قانون جدید کسرخدمت‌های ایثارگری، قانون قبلی لغو خواهد شد یا خیر؟، اظهارکرد:‌ این قانون همچنان برای افرادی که والدینشان دارای ۲۸ و ۲۹ ماه سابقه رزمندگی و آزادگی و نیز ۲۸ یا ۲۹ درصد جانبازی هستند اجرا خواهد شد و براساس آن این افراد از انجام خدمت سربازی معاف خواهند شد.

وی در پاسخ به سوال یکی از مخاطبان ایسنا درباره اینکه آیا فرزندخوانده می‌تواند از این مقررات بهره‌مند شود؟ تصریح کرد: اگر قوانین و مقررات ارث و سجل به فرزندخوانده تعلق بگیرد، امکان استفاده از این کسر خدمت‌ها نیز برایش وجود خواهد داشت و در غیر اینصورت خیر.

عملیات پلیس برای دستگیری ۴۲۸ معتاد و خرده فروش در تهران

سرهنگ محمد بخشنده، رییس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ از جمع‌آوری و دستگیری ۴۲۸ معتاد متجاهر و خرده فروش مواد مخدر در تهران خبر داد.

وی در این باره گفت: با تلاش همکارانم در پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت روز گذشته طرحی به مرحله اجرا درآمده و در جریان آن۲۹۰ معتاد متجاهر جمع آوری و ۱۳۸ خرده فروش موادمخدر نیز دستگیر شدند.

خلاء آنتن‌دهی موبایل در مترو نداریم

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در حین مکالمه با تلفن همراه خود در یکی از ۱۱۵ایستگاه مترو باشید اما به محض ورود به ایستگاه مترو، یا استقرار در برخی نقاط ایستگاه  به یکباره تلفنتان قطع شده باشد و آنتن پوشش شبکه تلفن همراهتان به یکباره اخطار دهد؛ یا شاید همه ما تجربه این را داشته باشیم که در داخل تونل و در مسیر حرکت آنتن تلفن همراهمان اخطار دهد و اصطلاحا" no service " شویم؛ اما مهندس فرنوش نوبخت، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو آن را قبول نمی‌کند و معتقد است که پوشش شبکه موبایل متروی تهران کامل است.

به گفته وی در حال حاضر خلاء آنتن دهی در هیچ کدام از خطوط متروی تهران و حومه نداریم، چراکه در حال حاضر در تمامی ایستگاه‌های مترو دو اپراتور همراه اول و ایرانسل سرویس دهی دارند.

پیگیری موضوع بریده شدن گوش کودک زباله‌گرد

الهام فخاری، رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران از پیگیری موضوع بریده‌شدن گوش کودک زباله‌گرد خبر داد.

وی در واکنش به انتشار فیلمی مبنی بر بریده‌شدن گوش یک کودک زباله‌گرد که مدعی شده افرادی با پوشش و لباس مامور شهرداری با تیغ اصلاح گوش وی را بریده‌اند، گفت: من با شهردار منطقه ۳ صحبت کردم و قرار شد که پیگیری‌های لازم را در مورد صحت و سقم این ادعا انجام دهد.

حمایت بهداشتی و تحصیلی ازاتباع در۲۰مهمان شهرایران

احمد محمدی فر، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت:۲۰ مهمان شهر در کشور برای پذیرش اتباع واجد شرایط حمایت وجود دارد که در این مهمان‌شهرها امکانات تحصیلی و بهداشتی برای اتباع فراهم شده است.

وی با بیان اینکه در برخی از استان‌ها محلی برای نگهداری اتباع وجود دارد که تعداد آنها به ۲۰محل نیز می‌رسد،اظهار کرد: در این مراکز ، اتباع  واجد شرایط حمایتی سکونت داده می‌شوند و به آنها مهمان شهر می‌گویند که در این مهمان شهرها حدود ۳۰هزار نفر زندگی می‌کنند. همچنین در این مهمان‌شهرها امکانات تحصیلی ، بهداشتی و درمانی برای اتباع در نظر گرفته شده است و کمک‌هایی که سازمان‌های بین المللی و تشکل‌ها دارند بیشتر به این افراد که عمدتا آسیب پذیر هستند، تعلق می‌گیرد.

پذیرش ۷۷۵۰ معتاد در مراکز بهزیستی تهران

داریوش بیات‌نژاد، مدیرکل بهزیستی استان تهران از پذیرش ۷۷۵۰ معتاد توسط مراکز بهزیستی از ابتدای سال خبر داد.

وی با بیان اینکه در مجموع ۱۰۵ مرکز تبصره ۲ ذیل ماده ۱۶ در استان تهران مشغول فعالیت هستند، گفت: دو مرکز ماده ۱۶ دولتی و ۵ مرکز غیر دولتی نیز در استان تهران آماده پذیرش و درمان معتادان هستند. منظور از مراکز  تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر نیز فرصتی است که قانونگذار برای افرادی که به هر دلیل وارد فرایند درمان اختیاری نشده‌اند را فراهم می کند تا آنها به این مراکز مراجعه کنند و مانند بقیه اما با نظارت قانون درمان شوند. 

توزیع یک وعده غذای گرم در تمامی مهدکودک‌های ۷ استان در معرض «سوءتغذیه»

محمد نفریه، مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور از پوشش ۲۲۷هزار کودک برای دریافت یک وعده غذای گرم در مهد کودک در سال جاری خبر داد.

وی  با اشاره به توزیع ۱۰۰ درصدی یک وعده غذای گرم در همه مهدکودک‌های مناطق روستایی تصریح کرد: امسال ۲۲۷ هزار کودک روستایی از یک وعده غذای گرم در مهدکودک بهره‌مند می‌شوند. همچنین بین ۵۰ تا ۷۵ درصد از مهدهای مناطق حاشیه شهری نیز با اولویت شهرهای دارای سوء تغذیه، یک وعده غذای گرم دریافت می‌کنند. همچنین ۷ استانی که بنا به اعلام وزارت بهداشت در معرض سوء تغذیه قرار دارند به طور ۱۰۰ درصدی پوشش داده خواهند شد.

تغییر تکالیف دوره ابتدایی

سید محمد بطحائی، وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال تغییر مسیر تکالیف در دوره ابتدایی هستیم، گفت: رونویسی از سرمشق‌ها و تقویت مهارت‌های نوشتاری مهم است و آن را نقد نمی‌کنم اما این کار حد و اندازه‌ای دارد.

وی در نوزدهمین اجلاس سراسری مدیران استانی، پردیس‌ها و واحدهای تابعه دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه ما نیازمند و محتاج کمک اساتید دانشگاه فرهنگیان هستیم، اظهارکرد: انعطاف در برنامه درسی از مهرماه محقق می‌شود و دو ساعت در هفته در دوره ابتدایی دوم و متوسطه اول طبق چارچوب‌های ابلاغی در اختیار معلم قرار می‌گیرد تا خودش برای آن دو ساعت محتوا آماده کند. بسته‌هایی هم آماده شده تا اگر معلمی آمادگی نداشت از آن بسته‌های پیشنهادی ما انتخاب کند. اینها محورهای تحول در محتواست که در مهر ۹۷ آن را دنبال می‌کنیم.

پیش‌بینی توزیع ۲۴ تا ۴۰ نوبت شیر در مدارس

علی الهیار ترکمن، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ردیف بودجه ۱۸۰ میلیاردی برای توزیع رایگان شیر در مدارس ابلاغ شده ولی هنوز تخصیص نگرفته است گفت: پیش‌بینی می‌کنیم بین ۲۴ تا ۴۰ نوبت شیر در سال تحصیلی جاری توزیع کنیم.

وی درباره وضعیت توزیع شیر در مدارس اظهار کرد: ردیف بودجه ۱۸۰ میلیاردی برای توزیع رایگان  شیر در مدارس ابلاغ شده ولی هنوز تخصیص نگرفته است.

برنامه ایران برای ریشه‌کنی قاچاق "سیگار" از مهرماه + جزییات

بهزاد ولی‌زاده، مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات ضمن تشریح پروتکل "ریشه‌کنی قاچاق محصولات دخانی" و پیوستن ایران به آن، از اجرای این پروتکل در کشور از سوم مهر ماه سال جاری خبر داد.

وی درباره پیوستن ایران به پروتکل ریشه‌کنی تجارت غیر قانونی محصولات دخانی، گفت: این پروتکل در اجرای ماده ۱۵کنوانسیون کنترل دخانیات نوشته شده است. این کنوانسیون در سال ۲۰۰۳ با توجه به آمار مرگ سالانه ۷ میلیون نفری افراد در اثر مصرف دخانیات، به تصویب  مجمع جهانی بهداشت رسید. همچنین این کنوانسیون در ایران در سال ۸۴ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و در حال حاضر نیز ۱۸۱ کشور عضو آن هستند.

شیرخشک به میزان کافی در دسترس است

ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت درباره کمبود شیرخشک در کشور نیز توضیح داد و گفت: با تغییر نرخ ارز، قاچاق معکوس نیز ایجاد می‌شود. قاچاق گاهی می‌تواند سازمان یافته با استفاده از تریلی و کامیون و ... صورت گیرد و گاهی نیز در حد فروش دو یا سه قوطی برای به دست آوردن سود بیشتر باشد. شیر خشک در صنایع مختلفی مصرف دارد، به همین دلیل حساس هستیم که شیرخشک وارداتی که با ارز دولتی وارد می‌شود، برای خود مصرف کننده توزیع شود.

خسارت‌های پیدا و پنهان صیادان چینی به آب‌های جنوب کشور

طی ماه‌های اخیر فعالیت صیادان چینی در خلیج‌فارس نگرانی‌هایی را چه از بعد زیست محیطی و چه از بعد تامین معیشت صیادان سنتی کشور ایجاد کرده است. چندی پیش سازمان شیلات ایران توضیحاتی را درباره فعالیت صیادان چینی در خلیج فارس ارائه کرده بود. بر اساس این توضیحات صید این کشتی‌ها برای گونه فانوس ماهیان انجام می‌شود. سازمان شیلات همچنین گفته است که گونه فانوس ماهیان سریع الرشد بوده و به صورت گله‌ای و در حجم زیاد در مناطق عمیق بیش از ۲۰۰ متر دریای عمان زیست می‌کنند و امکان صید این ماهی با شناورهای کلاس لنج و قایق (صیادان سنتی) که جامعه بهره‌بردار سنتی را تشکیل می‌دهند، وجود ندارد، بنابراین این نوع صید تداخلی با صید خرد ندارد و تنها به روش صید ترال میان‌آبی توسط کشتی‌های توانمند با برداشت از آب‌های عمیق امکان‌پذیر است اما میلاد خسروی - کارشناس ارشد بیوسیستماتیک جانوری- طی گفت‌وگوی تفصیلی با ایسنا به موضوعاتی چون  حضور گونه‌های با ارزش جانوری در عمق بیش از ۲۰۰ متر، اهمیت فانوس ماهیان در اکوسیستم، تبعات صید بیش از حد بر اکوسیستم دریایی، تاثیر مخرب صید ترال بر آب‌های خلیج فارس و صید تصادفی و ناخواسته پرداخته است.

افزایش ۵۰ درصدی تقاضای آب تا سال ۲۰۳۰

اصغر مبارکی کارشناس دفتر تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تا سال ۲۰۳۰، تقاضا برای آب در دنیا تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد، و از سال ۱۹۷۰، ۸۰ درصد تنوع زیستی آب‌های شیرین از بین رفته است، در مورد هفته جهانی آب توضیح داد و گفت: با توجه به وجود مشکل آب در کشور ما و ایرادات گسترده در حفاظت از اکوسیستم‌های آبی، می‌توانیم از طریق همکاری با برنامه آب اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی (IUCN)، آب را در حوزه بین‌الملل دنبال و از تجربه‌های جهانی برای مدیریت زیست‌بوم‌های آبی استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه از سال ۱۹۹۱ هر ساله در تار یخ ۲۶ تا ۳۱ آگوست، «هفته جهانی آب» با حمایت IUCN (اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی) پاس داشته می‌شود، اظهارکرد: سالانه در هفته جهانی آب، برنامه‌های مختلفی برگزار می‌شود که مجری اصلی آن موسسه بین‌المللی آب استکهلم سوئد است. ارائه مقاله و گزارش توسط محققان و سیاستگذاران حوزه آب بخشی از برنامه‌های اجرا شده هر ساله در هفته جهانی آب است

پربازدیدها

در میان پنج خبر دارای بیشترین بازدید در اداره اجتماعی ایسنا نیز یک خبر از سرویس حوادث و انتظامی، یک خبر از سرویس شهری،  و یک خبر از سرویس سلامت، یک خبر از سرویس محیط زیست و یک خبر از سرویس آموزش و پرورش بیشترین توجه مخاطبان را به خود اختصاص داده که در ادامه آمده است:

جزئیات و نکات مهم از کسرخدمت‌های ایثارگری سربازی

شهرداری بدنبال کودک گوش بریده

برنامه ایران برای ریشه‌کنی قاچاق "سیگار" از مهرماه + جزییات

خسارت‌های پیدا و پنهان صیادان چینی به آب‌های جنوب کشور

پیش‌بینی توزیع ۲۴ تا ۴۰ نوبت شیر در مدارس

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بسته اخبار اجتماعی ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۵۲۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ هزار کودک خیابانی در تهران

آفتاب‌‌نیوز :

سید علی کاظمی درباره کاهش آسیب‌ها برای کودکان خیابانی یا در موقعیت خیابان گفت: این کودکان شرایط متنوع و مختلفی دارند و طبق برنامه‌ریزی دادستانی تهران یک طرح در سه ماهه پایانی سال برای این کودکان اجرا شد.

وی ادامه داد: ابتدا کودکان کار و خیابان سرشماری شدند؛ البته هیچگاه نمیتوان ادعا کرد که آمار دقیقی از تعداد کودکان خیابانی وجود دارد و در هیچ کشوری هم اطلاعات کاملی در این زمینه نیست اما مطابق سرشماری که انجام شد و این آمار توسط سرشماری شهرداری اعلام و چشم‌اندازی در این خصوص ارائه شد و بعد از اینکه به مرحله اجرای طرح وارد شدیم، آمارها حاکی از صحت اطلاعات سرشماری بود.

کاظمی اضافه کرد: طرح شناسایی و ساماندهی کودکان کار و خیابان ابتدا با چهار ون آغاز شد و اکنون به ۲۲ ون افزایش یافته است. در این زمینه طرح آزمایشی اجرا شد و پس از آن طرح عملیاتی کلید خورد که در نتیجه آن تا پایان سال گذشته حدود هزار کودک شناسایی و مورد حمایت قرار گرفتند.

معاون وزیر دادگستری با تاکید بر رویکرد خانواده محوری در حمایت از کودکان کار و خیابان افزود: فرآیندهای حمایت از این کودکان دارای پیچیدگی‌های بسیاری است؛ فرایندها شناسایی و اقدامات اجرایی انجام شده است و در سال جاری دستورالعمل جامع تدوین خواهد شد و در قالب رهنمود ملی منتشر می‌شود.

معاون وزیر دادگستری درباره اجرای طرح‌های حمایتی برای کودکان بازمانده از تحصیل این موضوع را از اولویت‌های مرجع ملی حقوق کودک در سال جاری برشمرد و افزود: آنچه در طرح ساماندهی و حمایت از کودکان کار و خیابان دریافتیم این بود که اگر این کودکان در مدارس باشند هیچگاه گرفتار خیابان نخواهند شد؛ بنابراین با خانواده کودکان ارتباط برقرار کردیم و ضرورت ادامه تحصیل کودکان را مورد تاکید قرار دادیم.

کاظمی ادامه داد: برآوردهای اولیه این بود که کودکان به دلیل فقر در خیابان هستند اما با بررسی‌های بیشتر و دقیق‌تر دریافتیم که علت حضور کودکان به‌ویژه اتباع این است که چون مدرسه نمی‌روند خانواده با وجود توانایی در تامین هزینه‌های کودک اما ترجیح می‌دهد که او بیکار نباشد و کار کند در صورتی که اگر در مدرسه باشند موضوع کودکان کارو خیابان هم حل خواهد شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک افزود: سعی داریم تا با حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل، عدالت اجتماعی و بازماندگی از تحصیل را کم کنیم و در این زمینه شاخص‌های جدیدی تدوین شده است و همکاری خوبی با وزارت آموزش و پرورش انجام دادیم و باید برنامه‌ها و سیاستگذاری ها به‌گونه‌ای باشد که کودکی در ساعات آموزش در خیابان یا منزل نباشد.

وی اضافه کرد: بررسی موضوع کودکان بی‌هویت، ساماندهی فرایندهای اجرایی و بودجه‌ریزی حقوق کودکان، پیگیری مطالعات حقوق کودک، نقش تغییرات اقلیمی و تاثیر بر حقوق و رفاه کودک، علت طرد کودکان و سقط جنین از جمله موضوعاتی است که در سال ۱۴۰۳ به عنوان اولویت‌های مرجع ملی حقوق کودک در دست بررسی قرار دارد تا راهکارهای حل برای برخورد با مشکلات کودکان در این حوزه‌ها را شناسایی کنیم و ورود جدی داشته باشیم همچنین برنامه جامع استان‌ها در زمینه حقوق کودک تدوین خواهد شد و در کنار موارد یادشده اصلاح قوانین و مقررات مربوط به کودکان و نوجوانان را در دستور کار داریم تا به قانون جامع برای احقاق حقوق کودکان دست یابیم.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به اصلاح قوانین و مقررات حوزه کودکان و نوجوانان افزود: سال گذشته آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ به تصویب هیأت دولت رسید و شیوه‌نامه آن مشتمل بر ۷۵ ماده تدوین و ابلاغ شد و نتیجه این اقدامات اصلاح و تسهیل فرایند فرزندخواندگی بود و در استان‌هایی که این طرح اجرایی شد، از جمله در تهران و مشهد با وضعیت بسیار خوبی روبرو شدیم.

کاظمی با اشاره به نتایج مطلوب مشارکت خانواده‌ها در نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست گفت: در شیرخوارگاه حضرت علی اصغر(ع) در مشهد، پایان سال گذشته کودکی نبود همچنین در شیرخوارگاه حضرت رقیه(س) تهران نیز همه کودکان به فرزندخواندگی رفته بودند. در شیرخوارگاه حضرت شبیر و حضرت آمنه(س) نیز تعداد کودکان به طور قابل ملاحظه‌ای کاسته شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک درباره اقدامات اجرایی برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست به راه‌اندازی مجتمع‌های شوق زندگی اشاره کرد و گفت: این مجتمع‌ها به واقع چند منظوره هستند و همه خدمات مورد نیاز برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست را ارائه می‌دهد.

کاظمی با اشاره به تجربه و ابتکار خوب دادگستری استان خراسان رضوی در راه‌اندازی مجتمع شوق زندگی از اجرای مرحله دوم این طرح در مشهد خبر داد و افزود: بهترین تقدیر از این اقدام ابتکاری، گسترش و ترویج آن بود که با همکاری قوه قضاییه و دولت، این مجتمع‌ها اکنون در ۶ استان راه‌اندازی شده است و در دیگر استان‌ها نیز در حال شکل‌گیری است.

وی اضافه کرد: اکنون در شیرخوارگاه حضرت آمنه(س) یک مجتمع ویژه شوق زندگی برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست ایجاد شده است و با راه‌اندازی این مجتمع، زمان واگذاری این کودکان به خانواده‌های متقاضی از حدود ۲۹۰ روز به ۶۰ روز کاهش یافته است ضمن اینکه اطلاعات و پرونده‌های مربوط به همه کودکان مرتب شده و با همکاری قاضی مستقر در این مجتمع و مددکاران، اقدامات موثری برای کودکان انجام شده است.

دبیر مرجع ملی حقوق کودک، مجتمع‌های شوق زندگی را ایستگاههایی با ارائه خدمات چند منظوره برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست برشمرد و ابراز امیدواری کرد که این مجتمع‌ها در همه استان‌ها راه‌اندازی شود.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک به تهیه پیش‌نویس اصلاحی برای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان با رویکرد حمایت از کودکان در فضای مجازی و ارتباط با رسانه‌ها گفت: این پیش‌نویس سال قبل تهیه شد و البته هنوز نیاز به بررسی دارد و در سال جاری به دولت تقدیم خواهد شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک با اشاره به پیگیری لایحه پلیس اطفال گفت: بررسی این لایحه اکنون در کمیسیون حقوقی قضایی به اتمام رسیده و امیدواریم امسال در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد زیرا تشکیل پلیس اطفال در کشور یک ضرورت است.

کاظمی از تشکیل کمیته آمار حقوق کودک با مصوبه شورای آمار خبر داد و در این باره گفت: آمار مربوط به کودکان در وزارتخانه‌های محوری و مهم از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی کشور ساماندهی شده است.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به انبوه شاخص‌ها در زمینه اطفال و نوجوانان بر لزوم ساماندهی این شاخص‌ها تاکید کرد و افزود: پس از تدوین شاخص‌ها هرگونه تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی در زمینه حقوق کودکان و نوجوانان مبتنی بر داده‌های آماری انجام می‌شود.

دبیر مرجع ملی حقوق کودک اظهار داشت: یکی از سختی‌ها در این زمینه وجود ازدیاد و تنوع و تعدد شاخص‌ها است اما با ساماندهی و تعیین شاخص‌ها، نظام پایش و ارزیابی حقوق کودک از سال جاری در کشور اجرایی می‌شود.

وی با اشاره به طراحی سامانه حقوق کودک مرجع ملی اظهار داشت: بارگذاری اطلاعات حقوق کودک در این سامانه در حال انجام است و امسال دسترسی عموم به اطلاعات این سامانه فراهم خواهد شد.

کاظمی اضافه کرد: اطلاعات مربوط به اقدامات حقوق کودکی، قوانین و مقررات حوزه کودکان و نوجوانان، برگزاری نشست‌ها و فعالیت‌ها، اقدامات استانی و به‌طور کلی وضعیت کودکان در این سامانه قرار داده می‌شود.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به کنوانسیون سازمان همکاری‌های اسلامی در مورد حقوق کودک، افزود: پیش‌نویس این کنوانسیون سال گذشته توسط سازمان همکاری‌های کشورهای اسلامی تهیه شد و اصلاحیه مدنظر خود را با همکاری اساتید حوزه و دانشگاه اعلام کردیم و امیدواریم امسال به نتیجه برسد و با عنوان «سند جده» تصویب خواهد شد.

وی یادآور شد: این سند سال ۲۰۰۵ با عنوان میثاق حقوق کودک در اسلام تهیه شده بود اما اکنون با عنوان کنوانسیون کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در دست تهیه است که در آن همه مقررات حقوق کودک تجمیع شده است.

کاظمی افزود: سال گذشته گزارش ملی جمهوری اسلامی ایران( گزارش پنجم و ششم) به کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل متحد ارائه شد و به تکلیف قانونی خود عمل کردیم.

وی، هماهنگ سازی دستگاه‌ها در موضوعات مرتبط با حقوق کودک را از جمله وظایف مرجع ملی حقوق کودک برشمرد و در این باره اظهار داشت: پنج جلسه شورای هماهنگی مرجع ملی حقوق کودک و حدود ۵۲ جلسه کارگروه‌های شورا نیز برگزار شد و در کنار آن با توجه به نیاز به سیاستگذاری دقیق و ارتباط با کنشگران، ۶ کارگاه نظام حمایت از کودکان و نوجوانان با رویکرد هم‌اندیشی، چالش‌ها و راهکارها در حوزه‌های مختلف مروبط به حقوق کودکان از جمله بازماندگان تحصیل، کودکان کار و خیابان و کودکان اتباع و کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست برگزار شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مقام روسی: بایدن عقب‌مانده ذهنی است
  • آیین تجلیل از جانبازان تیپ ۵۵ هوابرد
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است/ ضرورت کاهش زباله سوزی
  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • نرخ بیکاری جامعه ایثارگری به زیر ۹ درصد رسید
  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران